הדולר נחלש אתמול ב-0.3% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.85 ש"ח - זאת לאחר שבבוקר דווקא התחזק הדולר ב-0.5%. היחלשות הדולר בשוק בישראל עומדת בקנה אחד עם היחלשותו מול מרבית המטבעות העיקריים בשוק המט"ח העולמי.
ביום שישי יפורסם בישראל מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, שצפוי להיות גבוה וצפוי להעמיד את האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים על 3.6%.
בארה"ב, הבנק הפדרלי הותיר את הריבית אמש ללא שינוי, בטווח של 0-0.25%, תוך שהוא ממשיך להמתין לסימני התאוששות נוספים. בהודעתו כתב הבנק כי הוא מצפה לסימנים נוספים לשיפור בשווקים הפיננסיים ובכלכלה, אך עדיין, ההתאוששות צפויה להיות איטית ורמת הפעילות הכלכלית במשק צפויה להמשיך להיות חלשה.
"תחת התנאים הללו, בכוונת הבנק הפדרלי להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותו על מנת לקדם את ההתאוששות הכלכלית ולשמר יציבות מחירים".
כעת הצפי הוא כי בעקבות הצהרות הבנק לשמור על ריבית נמוכה ישנה אפשרות שהדולר האמריקאי ימשיך את היחלשותו מול המטבעות המרכזיים.
מדד ICE, המשמש מעקב לתנועת הדולר מול ששה המטבעות העיקריים: האירו, יין, פאונד, קרונה שוודית, דולר קנדי והפרנק השוויצרי, ירד לרמתו הנמוכה מאז ערב קריסת בנק ההשקעות ליהמן ברדרס, בחודש ספטמבר 2008.
יש לציין כי נתונים כלכליים חיוביים לכלכלת ארה"ב נוטים להחליש את הדולר בשבועות האחרונים, כאשר המשקיעים עוזבים את ההשקעה הבטוחה ועוברים לאפיקים מסוכנים יותר, כגון מניות, ועל כן מוכרים את ה-USD. הדולר אינדקס נגע בתחתי שלו על רמת 77.61$ לפני 5 ימים ומאז הצליח להתאושש במקצת, וכעת נסחר סביב רמת 79$.
כמו כן, הדולר הקנדי התחזק אתמול בצורה משמעותית. אתמול פורסם מאזן הסחר של קנדה שקטן ביותר מהצפי. גורם שנתן דחיפה נוספת למטבע הקנדי להתחזק היו מחיר הנפט אשר רשם עלייה נאה בנוסף לבורסות אשר עולות. במקביל לבנק הפדרלי בארה"ב, הבנק המרכזי של קנדה מתכוון להנפיק אג"חים בסכום של כ-3 מיליארד דולר לתקופה של 10 שנים בריבית של 3.75%.